De omgeving

Ontdek de Achterhoek op z'n best

De omgeving

Ontdek de Achterhoek op z'n best


De omgeving

Ontdek de Achterhoek op z'n best


Kastelen

Verspreid in het landschap liggen tientallen buitenverblijven van de oud-Gelderse Adel. Sommige oorspronkelijk gebouwd als verdedigingswerk, andere als chiquere woonstee in de 17e en 18e eeuw. Vaak wordt het kasteel nog bewoond door nazaten van baron, graaf of jonkheer. In de loop der jaren is het beheer van dit bezit in veel gevallen overgedaan aan een externe partij, zoals Gelders Landschap of Natuurmonumenten.

Ruiter- en menroutes

Ruiters, menners en hun paarden kunnen in de Achterhoek uren en zelfs dagen genieten van honderden kilometers aan ruiterpaden. Voor de mooiste buitenritten in de Achterhoek volg je de nummers van het bewegwijzerde knooppuntennetwerk. U komt door dichte bossen, heideterreintjes en een coulisselandschap vol karakteristieke boerderijen. Verkeersluwe wegen zorgen er voor dat u en uw paard er in alle rust kunnen genieten! 

Steden en dorpen

Bezoek het stedelijk Museum, maak een vaartochtje over de schitterende Berkel en bewonder verschillende monumenten. In de Achterhoek zijn verschillende steden en dorpen waar van alles is te beleven. Zutphen, Lochem, Deventer, Doetinchem en nog vele plaatsen meer.... Wandelend door het centrum komt u door fraaie winkelstraten, ontdekt u de mooiste hofjes en ziet u eeuwenoude vestingwerken.

Avontuur

Klimbos Achterhoek in Ruurlo is een unieke en enerverende beleving voor jong en oud. Verleg grenzen en voel de adrenaline stromen. U legt zelfstandig routes af tussen de bomen. Er zijn 7 routes en ca. 100 verschillende overgangen, die variĆ«ren in hoogte en moeilijkheidsgraad. Daarnaast kunt u heerlijk eten bij het nabijgelegen restaurant. 

Fiets-, wandel-, ruiter- en menroutes

Ontdek de Achterhoek op z'n best

Zien en Doen

Er is zoveel leuks te doen 

Evenementen

In de Achterhoek is zoveel te beleven